ПРЕВОД И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ: ИЗГРАЖДАНЕ НА БИЗНЕС ЧРЕЗ СЪТРУДНИЧЕСТВО
11 September, 2023

Разговаряме с Александър Георгиев от MiS Associates, за да разберем повече за успеха на агенцията и връзката между него и членството в Национална бизнес мрежа

 

 

 

 • Какво Ви вдъхнови да създадете агенция за превод и легализация?

Нашата мотивация и желание бе да улесним използването на тези услуги от потребителите. Отчетохме, че наличните решения на пазара не винаги отговарят на нуждите на клиентите. Като това ни позволи да стъпим на пазара и да съчетаем пълен пакет от услуги, които не само да улесняват процесите за превод и легализация на документи, но и да ги подобри. Нашата мисия е да създадем място, в което клиентите се чувстват комфортно, получавайки не само професионална консултация, но и качество и надеждност на извършената услуга.

 

 • Как и кога стартира MiS Associates и какви бяха най-големите предизвикателства по време на старта?

Агенцията за преводи стартира своята дейност през 2008 година в град Кюстендил, като десет години по-късно открихме офис в гр. София. Едно от големите предизвикателства беше изграждането на бранд и устойчив имидж на нашата фирма. С откриването на нов офис в София, се наложи отново да изграждаме доверие у потребителите и бъдещите си клиенти, което беше от съществено значение, защото желаехме да убедим целевата ни аудитория във високото качество на предлаганите от нас услуги. В днешните времена на глобален и наситен продуктов пазар фирмената идентичност и диференциация са ключовият фактор както за стимулиране на клиентското решение за покупка на стока или услуга, така и за изграждане на лоялност у клиента. От голямо значение е клиентите и контрагентите да научат, че дадена фирма съществува, но още по-важно е да я запомнят и разпознаят впоследствие. Този ефект се постига с изграждането на разпознаваем бранд, каквато е и нашата основна цел. Колкото по-голяма е съгласуваността на визия, корпоративна култура и имидж, толкова по-силна е идентичността на фирмата и толкова по-устойчив е брандът.

 

 • Какъв беше първият Ви успех в бизнеса и как го постигнахте?

Първият ни успех бе създаването на дългосрочни партньорства и изграждането на доверие у клиентите ни. Този резултат бе следствие на нашия фокус върху предоставянето на висококачествени услуги и преводи, както и от стремежа ни да отговорим на индивидуалните нужди на всеки клиент. 

 

 • Как решихте да станете член Национална бизнес мрежа и какви предимства видяхте в това?

Нашето решение да се присъединим към НБМ се основава на стратегията ни за развитие, членството в мрежата ни предостави възможността да създадем устойчиви връзки с други фирми на пазара, което спомогна изграждането на дългосрочни сътрудничества и обмен на ценни опит и ресурси. 

 

 • Каква роля изигра членството в НБМ за развитието на агенцията Ви? Как Национална бизнес мрежа помогна на MiS Associates да се утвърди на пазара?

Първо, чрез членството имахме възможността да подобрим нашата видимост на пазара.

Второ, членството ни в НБМ ни предостави достъп до информация и обучения, които спомогнаха развитието на по-ефективни бизнес практики и съответно да се адаптираме към динамичните изисквания на пазара. Това пък ни направи по-иновативни и по-конкурентоспособни. 

Трето, НБМ ни даде възможност да установим ценни контакти и партньорства с фирми-членове, да промотираме нашите услуги, което от своя страна допринесе в ръста на продажбите на нашите услуги.

 

 • Каква роля играе качеството на услугите Ви в успеха на MiS Associates Ltd?

Качеството на предлаганите от нас услуги изиграва ключова роля в това да бъдем на пазара. Основният ни акцент е именно върху него, тъй като сме убедени, че когато предоставяме услуги, които са съизмерими с цената, клиентите остават доволни. Този подход не само насърчава удовлетвореността на клиентите ни, но и ни създава репутация на надежден и професионален партньор. 

 

 • Каква е Вашата персонална философия за ръководене на бизнеса Ви?

Подходът ни се корени в убеждението, че всеки клиент е от първостепенно значение. Стремим се не само да отговаряме на техните нужди и да предоставяме качествени услуги, но и да осигурим тяхната удовлетвореност от работата с нас. Широкият ни набор от услуги има за цел освен да ги улесни възможно най-много, така и да им помогне в тяхното развитие на международните пазари, включително процеси като локализация на съдържание.

 

 • Как организирате процесите в агенцията си, за да бъдете ефективни и да осигурите високо качество на услугите?

Успешният бизнес трябва да може да разчита на гладък работен процес. При  работата си с хора е важно всеки клиент да може да се чувства добре приет и на мястото си, докато се възползва от нашите услуги.

Стремим се да оптимизираме линиите за комуникация и координация между нас, екипът ни от преводачи и клиенти, което е приоритетната идея за подобряване на работния процес. Именно така нещата се вършат по-ефективно, с по-висок стандарт и с по-малко объркване. 

За да улесним максимално нашите клиенти, на уебсайта ни има онлайн калкулатор, който позволява бързо и лесно изчисляване на ориентировъчната крайна цена според типа документ, броя страници и вида на поръчката. Заедно с това услугите ни „От врата до врата“ и „Спести време“, са фокусирани върху безпроблемната доставка на документите и оптимизацията на техния времеви ресурс.

 

 • Как се справяте с конкуренцията в бранша и как НБМ Ви помага в това отношение?

За да се справим с конкуренцията в нашия бранш, акцентираме върху нашите силни страни - високото качество на предоставяните услуги и клиентска насоченост. Постоянно следим пазарните тенденции и внимателно анализираме нуждите на клиентите, за да адаптираме нашите услуги спрямо тях. В този проце счленството ни в Националната бизнес мрежа (НБМ) изиграва важна роля. То ни предоставя възможността да се свържем с други фирми на пазара, да обменяме опит и да се вдъхновяваме от успешни практики. 

 

 •  Какво е виждането Ви за бъдещето на агенцията? Какви са най-големите предизвикателства, които предстои да преодолеете в следващите години?

Визията ни за бъдещето се фокусира върху превръщането ни във водеща фирма в областта на преводите, като същевременно добавяме стойност и предоставяме нови възможности на нашите клиенти. В този процес, най-големите предизвикателства ще бъдат свързани с поддържането на високо качество на нашите услуги, докато увеличаваме обхвата на нашата дейност. Навлизането на международни пазари и отварянето на нови офиси изискват детайлно изследване на пазарните условия, адаптиране към разнообразни култури и правни контексти, както и създаването на нови устойчиви сътрудничества и партньорства. Нашата ангажираност е да вървим ръка за ръка с клиентите си, като предоставяме иновативни и персонализирани решения, които да отговарят освен на нуждите им, така и на бързо променящия се бранш.

 

 •  Каква е Вашата най-голяма гордост от постиженията на MiS Associates до момента?

В това, че нашите клиенти ни възприемат като техен надежден партньор. Радваме се, че успяхме да изградим дългосрочни партньорства и доверие у множество клиенти, това ни позволява да подпомагаме техния растеж и развитие. За нас, доверието, което сме установили с клиентите си, е изключително важно, което потвърждава, че нашият подход, обхващащ качество, цена и обслужване, дава конкретни резултати.

Адрес

1000 София,
ул. „Позитано“ №9,
блок 1, вх. “Б", ет. 2, офис 4

За контакт

Email: office@nbn-bg.com
тел.: 02 / 4 23 23 91
www.nbn-bg.com