България одобри споразумението между ЕС и Канада
28 June, 2019

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEd2_jhmOOZKrkxSPA5zJZCVYAg7btI6Vz66tsjWCVP4w8-Eifhw

Българското правителство взе решение за одобряване и подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) между Канада и Европейския съюз и неговите държави-членки, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

През есента ще бъде проведен третия по ред Българо - Канадски Бизнес Форум за популяризиране на СЕТА, организиран от Национална Бизнес Мрежа, Българската търговско - промишлена палата и Канадско - Българската Бизнес Мрежа под егидата на Посолството на Канада за Румъния, България и Република Молдова.

Бизнес форумът има за цел да предостави информация относно търговските взаимоотношения между България и Канада, бизнес климата в Канада, възможности за българските фирми на канадския пазар, конкретни условия за износ на стоки и услуги към Канада, както и правните регулации това да се случи.

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада открива нови възможности за търговия и инвестиции за икономическите оператори от двете страни на Атлантическия океан. Чрез него се слага край на ограниченията на достъпа до обществени поръчки, отворят се пазарите на услуги, предлагат се предвидими условия за инвеститорите, осигурява се по-добра защита на обектите на интелектуална собственост и традиционни продукти на ЕС, усъвършенстват се правилата за произход и др.

Постоянният представител на Република България към Европейския съюз е упълномощен да подпише Споразумението от името на правителството на Република България при условие на последваща ратификация.

Има и предложение до Народното събрание за ратифициране със закон на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз и неговите държави-членки, подписано на 30 октомври 2016 г., в Брюксел, Белгия.

 

Адрес

1000 София,
ул. „Позитано“ №8

За контакт

Email: office@nbn-bg.com
тел.: 02 / 4 23 23 91
www.nbn-bg.com