Новини

Двустранни бизнес срещи по време на изложението Samsun Food Fair 2018

 

 

Двустранните бизнес срещи ще се проведат на 23 ноември, 2018г. в Самсун, Турция. Събитието се организира ежегодно, като посещаемостта надхвърля 50 хил. посетители от цял свят.
 
Мероприятието е предназначено най-вече за компании опериращи в  следните сектори и със следните продуктови категории:

 

 • Бобови култури, зърнени закуски, олио
 • Месо и месни продукти
 • Печива
 • Хранителни добавки
 • Шоколад, сладкарски изделия, сладолед
 • Мляко и млечни продукти
 • Кафе, чай и свързаните с тях оборудвания 
 • Дистрибуция на храни на едро
 • Земеделски и морски храни
 • Продукти за закуска                       
 • Охладително оборудване
 • Замразени плодове
 • Оборудване за пресни земеделски продукти
 • Лаборатории за храни и хигиена, консултантски услуги
 • Сушени продукти
 • Опаковане и опаковъчни материали
 • Консервирани продукти
 • Медии

Участници в изложението са компании от секторите, свързани с продукти за почистване на кухни, с опаковъчни материали за храни, хлебопроизводство, производство на брашно, органично и неорганично производство на плодове и зеленчуци, интегрирано производство на месо, млечни продукти, производство на подправки.

Фирми от България също могат да станат изложители, като при интерес трябва да се свържат с TUYAP Samsun. Контактите им ще намерите на техния уеб сайт:  http://tuyap.com.tr/en/samsun 

Производителите на хранителни продукти, инженери, земеделски стопани, мениджъри на компании за доставки на храни, мениджъри на производителите на продукти, свързани с кухня, ръководители на фирми с хранително-вкусовия сектор и чуждестранни инвеститори са основните посетители на изложението.
 
ВАЖНО: Организаторите от Търговската палата в Самсун ще поемат разходите за настаняване в хотел (1 или 2 нощувки), вътрешен трансфер (летище-хотел-изложбен център и т.н.), вечеря и преводачески услуги на ограничен брой български компании. Транспортните разходи до и от Турция са за сметка на участващите компании.

За да се регистрирате, следва да попълните регистрационната форма онлайн:  http://www.samsuntso.org.tr/e-form?formId=5&lang=en

Крайният срок за регистрация е 15 ноември 2018! 


Българо-ливански бизнес форум, 12 ноември 2018 г., София

 

Българската търговско-промишлена палата с Ливано-българския бизнес съвет и Посолството на Ливан в София организират българо-ливански бизнес форум на 12 ноември 2018 г. от 9.30 ч. хотел Интерконтинентал, пл. Народно събрание, София.

Ливанската делегация ще включва представители на големи предприятия, държавен и частен сектор, както и председателите на търговско-промишлените палати на Бейрут, Триполи, Сайда, ръководителите на Ливанската агенция за инвестиции, Асоциацията на ливанските индустриалци и др. Очаква се посещението на ливанските компании в България да бъде комбинирано с визита на ниво министър-председател на Ливан.

БТПП отправя покана за участие във форума и двустранните срещи с партньори от Ливан, като е проявен предварителен интерес за сътрудничество в следните сектори: хранително-вкусова промишленост, живи животни и месо, млечни продукти, консервирани храни, строителство, архитектура и дизайн, текстилна индустрия и мода, инженеринг, инфраструктурни проекти, правни консултации, финанси, петролен сектор, опаковъчна индустрия, туристически сектор, транспорт и логистика, телекомуникации, обзавеждане и домакински изделия, кибер сигурност, електротехника, изложения и събития и др.

За да потвърдите присъствието си на форума се регистрирайте он-лайн
до 8 ноември 2018 г.

Работен език на форума: английски.

При въпроси и необходимост от допълнителна информация: Българска търговско-промишлена палата, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, 02 8117 421.


 

„The Future Where Startups Meet Corporations“ - 27-28 ноември 2018 г., гр. Велене, Словения

 

SASA Incubator организира събитие под надслов „The Future Where Startups Meet Corporations“, което ще се проведе в сградата на GORENJE, гр. Велене, Словения. Събитието предвижда обмен на добри практики и срещи между инвеститори /индустриални корпорации/ и стартъп компании в областта на Индустрия 4.0.

В тази връзка SASA Incubator кани стартъп компании от България да се възползват от възможността за директни срещи с водещи индустриални корпорации от Словения, които проявяват интерес за инвестиции в иновативни технологични решения и проекти.

Организаторът предоставя възможност за безплатно участие в проявата.

За регистрация и допълнителна информация за събитието посетете посочената интернет страница: https://future40.si/.


 

Българо-румънски бизнес форум в София

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо-румънски бизнес форум с В2В срещи. Събитието ще се проведе на 7 ноември 2018 г. (сряда) от 15:30 ч. в гр. София, Интер Експо Център, зала “Мусала“.

Във форума ще вземат участие румънски компании от секторите хранително-вкусова промишленост и напитки със сериозен интерес от различни форми на партньорство с български фирми. В рамките на събитието се предвижда провеждане на двустранни бизнес срещи на регистриралите се компании. Работен език – английски/румънски.

Фирмите, които имат интерес за участие, следва да изпратят
попълнена регистрационна форма до 2 ноември 2018 г. на e-mail: r.nenkova@sme.government.bg; a.bachvarova@sme.government.bg.

Списък на румънските фирми - като прикачен файл.

За повече информация:  Румяна Ненкова, тел.: 02/ 940 79 39;  Ангелина Бъчварова, тел.: 02/ 940 7937.

Участието във форума е безплатно.


Австрийска стопанска мисия „Машиностроене и металообработка“

 

Австрийското посолство - Търговски отдел, организира на 8 ноември 2018г., от 10:00ч. до 16:00ч. в хотел Holiday Inn в ж.к. Младост Стопанска мисия „Машиностроене и металообработка“.

В София ще пристигнат представители на няколко австрийски фирми, които търсят дългосрочно партньорство с български производители. Участващите фирми са:

- CONDOR HIGH TECH PARTS – търсят металообработващи фирми, които имат CNC машини (3-4-5 осови) и предлагат фрезоване, монтаж, заваряване, изработка на отливки, леене на пластмасови изделия под налягане, обработка на ламарина, заваряване на  алуминиеви конструкции (фирмена презентация)

- DOG IN THE BOX – търсят металообработващи фирми, които имат възможност да обработват алуминий – лазерно рязане, огъване, евентуално и прахово боядисване.

- Franz Rübig & Söhne GmbH & Co KG – фирмата се е развила от леярна до компания, предлагаща комплексни индивидуални решения за продукти от стомана и алуминий. Произвеждат скоби, шпленти и други елементи по заявка на клиентите. Търсят крайни клиенти и дистрибутори. (фирмена презентация)

- IMS Austria GmbH – фирмата предлага специални стомани - неръждаема стомана, калибрована стомана, инструментална стомана, конструкционна стомана, инженерна стомана, тръби и алуминий. Търси крайни клиенти.

- KRAL AG – фирмата произвежда висококачествени и надеждни винтови ротационни помпи с отлични смукателни способности и минимална пулсация за всички видове корабни горива и смазочни масла. KRAL е първият производител на компактна и икономически атрактивна винтова ротационна помпа с магнитен съединител. Търсят крайни клиенти сред рафинериите, химическата/пластмасовата промишленост, морската индустрия, стоманодобивните заводи, нефтената и газовата индустрия, електроцентралите, производителите на котелни инсталации

- PÖTTINGER LANDTECHNIK GMBH – произвеждат селскостопанска техника и търсят металообработващи фирми, които могат да предложат заваряване на конструкции, огъване и пробиване на тръби, пробиване, фрезоване, обработка на повърхността.
   
- VOGELBUSCH BIOPHARMA – произвеждат в България и по света съдове от хром-никел. Търсят доставчици на всички необходими материали, както и фирми, предлагащи механична обработка – разкрой, рязане, огъване, пробиване и др., както и агенции, които предлагат лизинг на персонал.

Моля, опишете във формуляра (B2b.pdf) с кои фирми и по кое време бихте желали да се срещнете. Попълнените формуляри изпращайте на имейл:  sofia@advantageaustria.org

При въпроси или необходимост от допълнителна информация, можете да се обърнете към г-жа Петя Галинова, тел.: 02 452 29 65 или 0888 28 43 48.


Международна бизнес среща 26-28 Ноември, Люксембург

 


Организатор: Търговска Камара Люксембург

На срещата ще се съберат най-талантливите професионалисти в кулинарниата сфера - шеф-готвачи в Европа. В същото време, специален фокус ще бъде представянето на висококачествени храни, напитки и специалитети. Организирано в експоцентър   LUXEXPO – The Box, Expogast цели да направи кулинарията вектор на дискусии и кулинарни открития на професионалисти от сектора.

За повече информация: http://www.b2fair.com/expogast2018  


„Словашка кооперативна борса Братислава 2018“ - 13.11.2018 г., Словашка република

 

Посолството на Словашка република в София информира, че на 13 ноември 2018 г. в гр. Братислава ще се проведе „Словашка кооперативна борса Братислава 2018“.

Тя представлява редовно търговско-кооперативно събитие, ориентирано основно към двустранни срещи на предприятия от цял свят, които имат интерес към развитието на търговски отношения със словашки компании.

Посочената кооперативна борса е една от най-големите и най-престижните срещи между словашки и чуждестранни предприемачи в Словакия.

Профилът на събитието и други подробности, включително възможността за регистрация, може да намерите на следния линк:

http://www.sario.sk/en/events-projects/slovak-matchmaking-fair-bratislava-2018.


ЕС финансира обучение в Китай за европейски МСП, работещи в сектора на строителните машини

 

ЕЕN към БТПП предлага невероятно възможност на българските МСП, работещи в сектора строителни машини, които искат да се запознаят с доставчици в Китай или да развият парньорски отношения на този непрекъснато растящ пазар. Целите на събитието са запознаване на участниците с бизнес културата и нуждите на потребителите в Китай, начини за комуникация, как може да се развиват иновации в Китай и каква е иновационната култура на местния пазар.

Програмата включва  посещения на фирми, срещи с представители на бизнеса и публичния сектор, както и лекции на теми:

• BAUMA - КИТАЙ

• Поглед на механизмите за подкрепа на европейските МСП в Китай

• Китайската бизнес култура

• Посещения на китайски компании,  с цел обсъждане местните иновации и пазарни тенденции

Програма:

25 ноември: Пристигане в Шанхай
25 ноември: Характеристики на нововъзникващия пазар
26 ноември: Посещения на фирма
27 ноември: Посещение на BAUMA Китай
28 ноември: Обучение
29 ноември: Обучение
30 ноември: Генериране на идеи и заключение
01 декември: Отпътуване

За кого е подходящо събитието?
Фирми работещи в сферата на :

1) Производство на строителни материали, компоненти и системи, техника, оборудване
3) Инсталации, свързани със строителството (енергетика, осветление, ...)
4) Методи и оборудване за поддръжка и мониторинг на строителството
5) Строително инженерство (проектиране, симулация)
6) Управление на строителния процес
7) Строителни и монтажни работи
8) Инженерни и консултантски услуги, свързани със строителството

Кандидатствайте от тук: https://cubein.eu/content/culture-journey-application-form

Програмата е напълно спонсорирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП към Китай (EASME) по програма Хоризонт 2020, но участниците трябва сами да покрият разходите си за полет до/от Китай и визовите такси.

25% от местата са резервирани за клиенти на Еnterprise Europe Network

Страница на събитието: http://icunet.cn/en/event/chinese-innovation-on-construction-machinery


Двустранни срещи по време на ICT2018, Vienna

 

https://ict2018.b2match.io/

Организатор: Enterprise Europe Network

Защо да участвате?
- Получавате възможност да обсъждате и разработвате нови идеи в сектора ICT на международно ниво;
- Получавате нови трансгранични контакти и създавате сътрудничество;
- Получавате възможност да промотирате своите резултати, технологии и ноу-хау;
- Изграждате качествени партньорства за участие и получаване на финансиране от Хоризонт 2020;
- Получавате улеснение при формирането на консорциуми за разработка и изпълнение на нови проекти;
- Получавате най-новата информация от Европейската комисия относно финансирането на сектора.

През 2017 година в събитието за участвали около 1000 представители на фирми, изследователски центрове и организации и са проведени над 5500 срещи.

Кой може да участва?
Представители на фирми, университети и изследователски центрове от цял свят, работещи в ICT сектора с интерес да споделят нови идеи и да намерят партньори.

Online регистрация

Регистрацията за двустранните срещи е възможна само чрез сайта на събитието: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict2018/register.cfm

1. Първо се регистрирайте на https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict2018/register.cfm Когато приключите с регистрацията, можете да се регистрирате и за двустранните срещи.
2. Login на страницата на събитието и кликнете на "My Event". Тук имате достъп до регистрацията за двустранните срещи.
3. Регистрирайте се за двустранните срещи и създайте свой собствен профил за сътрудничество.

Език на провеждане на срещите: английски


 

 Предстояща търговска мисия в Япония през ноември 2018 г.

 


 

Предвид очакваното влизане в сила през 2019 г. на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония, Българската търговско-промишлена палата подготвя съвместно с партньори от Япония и ЕС търговска мисия в Япония през ноември 2018 г.

Инициативата е насочена към европейските компании, които са активни в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Япония е третата по големина икономика в света и е първата азиатска държава по отношение на покупателна способност на населението. Япония е най-големият в света вносител на селскостопански хранителни продукти (през 2016 г. вносът на селскостопански хранителни продукти в Япония възлиза на 53,1 млрд. евро).

С влизането в сила на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония повечето селскостопански продукти на ЕС ще бъдат изнасяни в Япония при нулева тарифа, ще има по-силна защита на европейските продукти и ще бъдат премахнати някои бариери, които ограничават износа на ЕС за страната. Като цяло очакванията са ръст в износа на селскостопански продукти около 30% след влизането в сила на споразумението.

Търговската мисия в Япония има за цел да улесни достъпа на европейски продукти до японския пазар. Тя ще предостави отлична възможност за проучване на пазара и опознаване на условията за изграждане на мрежа от купувачи в Япония, без да се инвестират твърде много ресурси. Програмата на мисията ще включва B2B срещи,  организиране на дегустация на продуктите, подбор на подходящи японски хранителни оператори (вносители, дистрибутори и търговци на дребно), които имат реален интерес от европейски продукти.

Можете да намерите повече информация за предстоящата търговска мисия в Япония ТУК

Фирмите-кандидати подлежат на допълнителна селекция от ЕС за участие в мисията.

При интерес можете да заявите желание за участие на e-mail: irelations@bcci.bg, тел.: 02 8117 421.


Покана за участие на 19-то издание на „IndiaSoft 2019“

Индийският Съвет за насърчаване на износа на електроника и компютърен софтуер - ECSEPC (Electronics and Computer Software Export Promotion Council) отправя покана към български IT компании за участие в предстоящото специализирано международно изложение в сферата на софтуера/хардуера и свързаните с тях услуги “India Soft 2019”. Събитието ще се проведе на 4-5 февруари 2019 г. в гр. Хайдерабад, Индия.

Участието на български компании в „Indiasoft 2019” ще създаде не само предпоставки за установяване на партньорства с индийски ИТ компании за внос на софтуер/хардуер, но и възможности за реализация на трансфер на ноу-хау технологии от България за Индия и износ на български софтуерни продукти, посредством реализирането на „джоинт-венчъри“ с индийски компании.

В предишни издания на изложение успешно участваха български компании от сферата на информационните технологии. Очаква се в предстоящото 19-то издание на “IndiaSoft 2019” да вземат участие над 400 чуждестранни IT компании/делегати от над 65 държави, както и над 200 водещи индийски IT компании.

Организаторите на изложението предлагат да осигурят безплатни самолетни билети София-Хайдерабад-София и настаняване в хотел в Хайдерабад за 5 до 10 български бизнесмени от IT компании – потенциални купувачи на софтуер/хардуер и свързаните с тях услуги, като включително ще бъдат организирани В2В срещи и работни обеди/вечери в рамките на изложението и съпътстващата конференция. Всеки български бизнесмен, желаещ да се възползва от предоставения пакет, ще трябва да заплати на организаторите от ECSEPC регистрационна такса за участие в проявата от 425 щат. долара (+ 18% данък GST).

Пълна информация за изложението е налична на уеб-страницата: www.indiasoft.org, където участниците трябва да се регистрират (foreign delegates – confirmation form), във възможно най-кратък срок, тъй като бройките за финансирано от индийска страна бизнес участие в изложението са ограничени.


 Всеобхватното търговско споразумение между ЕС и Канада

(ВИТС, или както е по-известно, СЕТА) влиза в сила от 21 септември 2017 г.

От Службата по търговско-икономическите въпроси - Отава, Канада, изпратиха информация по повод временното влизане в сила на СЕТА от днес - 21-ви септември.

Прилагаме за информация линк към съобщение до медиите от Европейската комисия, разпространено сред търговските представители на страните – членки на ЕС в Отава.

Съобщението е достъпно на всички официални езици на ЕС:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-3121_en.htm


 

 

                                                                      
                                                                             

Адрес

София,
ж.к. Дървеница,
ул. "Лъчезар Станчев" 9

За контакт

Email: office@nbn-bg.com
тел.: 02 / 4 23 23 91
www.nbn-bg.com